Zoeken in blog

Onze blogcategorieën

 

 SOS zware benen 

Het is niet ongewoon om zware, pijnlijke benen en gezwollen enkels te hebben en lelijke spataderen te zien verschijnen. Hoe kan men dit fenomeen verklaren en vooral hoe kan men dit gevoel van vermoeide benen verlichten?

 

Een circulatieprobleem

Aders hebben als taak het bloed van de organen naar het hart te brengen (in tegenstelling tot de slagaders, die het omgekeerde doen, namelijk van het hart naar de organen). Omdat de benen lang zijn en de zwaartekracht een rol speelt, gebeurt het dat de wanden van het veneuze systeem hun tonus verliezen, dat de vaten verwijden en dat het bloed in de onderbenen stagneert. Dit wordt veneuze insufficiëntie genoemd. Dit leidt tot een gevoel van zware en vermoeide benen en veroorzaakt zelfs het ontstaan van spataderen.

De juiste aanpak om zware benen

te verlichten

  • Beperk verzadigde vetten en zout, drink voldoende water, eet ingrediënten die rijk zijn aan anthocyanen zoals bosbessen, bramen, aubergines, rode kool of neem een aderversterkend voedingssupplement.
  • Neem een koude douche om vasoconstrictie te bevorderen.
  • Draag loszittende kleding.
  • Hef je benen ongeveer 15 tot 30 cm boven je hart.
  • Masseer je benen met een verkoelende gel.

De voordelen van een venotonicum

Het is bewezen dat een venotonicum, ook bekend als flebotonicum, een versterkend effect heeft op de aders. Deze stoffen versterken de wanden van de aders en voorkomen zo dat de vaten verwijden, terwijl de afvoer van lymfe (en dus de bloedsomloop) wordt verbeterd.

Massage om pijnlijke benen te verlichten

Plaats je handen op je enkels en maak cirkelvormige bewegingen hierrond. Beweeg omhoog, omsluit je kuit met beide handen, totdat je bij je knie komt (waarbij je enige druk uitoefent). Doe hetzelfde vanaf de knie tot aan de dij.

Digamed biedt Veno Care en Veno Gel aan, twee venotonica die zware benen en andere ongewenste symptomen van veneuze insufficiëntie helpen te bestrijden en te voorkomen.

Veno Care is een voedingssupplement dat helpt om pijn, zwaarte en krampen te verminderen. Het helpt ook de veneuze tonus te verbeteren en de normale doorlaatbaarheid van de haarvaten te herstellen. Het bevat procyanidinen (met sterke antioxiderende krachten), toverhazelaar-extracten (met adstringerende, ontstekingsremmende en vaatvernauwende eigenschappen) en paardenkastanje (een geneeskrachtige plant die de capillaire tonus verhoogt).

Veno Gel zorgt voor een onmiddellijk gevoel van frisheid en verlicht bij langdurig rechtstaan.